Я люблю Киев

КИЕВСКИЙ ФОРУМ
КУЛЬТУРНОГО ОБЩЕНИЯ
FORUMKIEV.COM
Правила Новое Вопросы Ссылки
КИЕВ ПОГОДА ИСТОРИЯ ТУРИСТУ
N-728-MI-2
Вернуться   Киевский форум > Дом и дача > Кулинарный форум

Весна і шашличок

Ответ
 
Опции темы Опции просмотра
Старый 12.03.2014, 23:03   #1
Основа форума
 Аватар для Дядя ВАСЯ
IP:
Сообщений: 2,895
"Спасибок": 5,598
Очки репутации: 0
Мнения: 3737
Доп. информация
- Автор темы - По умолчанию Весна і шашличок

Весна, шашлик і природа...
Фото з одного місця, май 2013:
Миниатюры
Весна і шашличок-dscn1235.jpg  Весна і шашличок-dscn1247.jpg  Весна і шашличок-dscn1277.jpg  Весна і шашличок-dscn1257.jpg  

Весна і шашличок-dscn1400.jpg  Весна і шашличок-dscn1288.jpg  Весна і шашличок-dscn1316.jpg  Весна і шашличок-dscn1291.jpg  

Дядя ВАСЯ вне форума  
Сказавших "Спасибо!": 3 (показать список)
Ответить с цитированием Вверх
Старый 13.03.2014, 00:27   #2
Основа форума
 Аватар для Дядя ВАСЯ
IP:
Сообщений: 2,895
"Спасибок": 5,598
Очки репутации: 0
Мнения: 3737
Доп. информация
- Автор темы - По умолчанию

Правильний рецепт такого шашлику:
Саме головне - правильно вибрати мясо. Це повинна бути свіжа свиняча шия, досить жирна.
Найкраще вибирати шию для шашлику за допомогою нюху: запах мяса має бути свіжий, різкуватий, трохи неприємний. Цей запах схожий на запах здертої свинячої шкіри.
Якщо запах слабий - мясо вже не свіжина. Якщо має кровяний запах, то значить що свинина забита неправильно.

Для маринування мяса для шашлику потрібно 5 речей: Посуд, мясо, цибуля, сіль, автомобіль.
Мясо потрібно нарізати шматками 5-10 см (досить крупно).
Цибулю нарубати як завгодно, хоч кружальцями, хоч на мясорубці.
Кількість цибулі приблизно в три рази менше. Наприклад на 3 кг мяса 1 кг цибулі.
Посуд для маринування краще всього - висока кастрюля.
на дно засипається шар цибулі, потім шар мяса, потім мясо щедро солиться, потім знову цибуля, мясо, сіль і т.д. до заповнення.

В принципі можна додавати на цьому єтапі і спеціі. Але це збочинство. По перше від жару більшість спецій розкладаються, а деякі міняють смак на неприємний.

Слідуючий єтап приготування шашлику - витимка. Краще всього для цього підходить автомобіль. Ставите каструлю в машину і їдете по горілку, соуси, приправи, та інші необхідні речі.
Загально, поїздка по магазинам, за дівчатами(хлопцями) і на природу (кілька годин) гарантовано за допомогою вібраціі на наших дорогах доведе ваше мясо до потрібного стану.

На шомпури нанизується тільки мясо. Цибулю зазвичай або викидають, або хтось бере її додому (чий посуд), на другий день смажить її в скворідці з залишками шашлику або з яєчнею, тощо.

Смажити шашлик потрібно над жаром (як загальновідомо). Поливати час від часу і обовїязково гасити вогонь мінеральною водою (дірка в пробці, перевертаєш - напор є).

Додатковий смак шашлику (спеції, зелень, соуси и т.п.) потрібно надавати тільки після приготування, і бажано в широкому виборі варіантів.

Сообщение добавлено 12.03.2014 в 23:31.

Розрахувати потрібну кількість мяса можна так: 0,6-1,1 кг/їдока. Непьющі їдять меньше(парадокс). Якщо мяса мало (0,5-0,7 кг/їдока) потрібно затаритись додатковою закускою. Тобто крім обовязкових салатиків і грибочків можна взяти щось домашнє (рибка в томаті, холодець, салат олівє, варена картопля, омари, холодна яєчня, вчорашній борщ, тощо.) Все це швидко буде зїдене до того як буде готовий шашлик.

Не треба забувати про запивон. Після жирного буде палити. особливо по дорозі додому. Беріть с запасом.

Не налягайте на спиртне. С такою закускою - це всьо одно дарма (бесполезно).

Не беріть з собою пива. Мясо їдять руками, а мити руки на природі ніхто не хоче.

Не забувайте про фотокамери.
Дядя ВАСЯ вне форума  

Ответить с цитированием Вверх
Старый 18.03.2014, 09:41   #3
Новичок
 Аватар для rein
IP:
Сообщений: 9
"Спасибок": 5
Очки репутации: 0
Мнения:
Доп. информация
По умолчанию

Цитата:
Мясо їдять руками, а мити руки на природі ніхто не хоче
Мясо не обязательно есть руками. Можно с шампура или одноразовой вилкой.
Руки "моют" гигиеническими салфетками.
rein вне форума  

Ответить с цитированием Вверх
Старый 24.03.2014, 18:13   #4
Новичок
 Аватар для Sunny_Day
IP:
Сообщений: 10
"Спасибок": 2
Очки репутации: 0
Мнения:
Доп. информация
По умолчанию

Ненавижу лук во всех его проявлениях, а в шашлыке особенно. Намного интересней подобрать разные специи, не обязательно готовые смеси - думаю именно это имеет ввиду ТС, говоря, что меняют вкус и портятся во время жарки. А подобрать на свой вкус соотношение пряных трав, возможно ягодок, че уж там, пивка там или коньячку бахнуть. Но это для гурманов, мало кто понимает вкус мяса с алкокоголем. Когда-то ради интереса мариновала в молотом кофе, при жарке почти весь сгорел, оставив на мясе прекрасную корочку и любопытный аромат. Но это тоже на любителя.

Секрет для вкусного шашлыка с любого мяса - минеральная вода. Поллитра на 2 кг хватает с головой, потом в холодильник под пресс где-то на час. Любое мясо будет нежным!
Sunny_Day вне форума  

Ответить с цитированием Вверх
Старый 24.03.2014, 19:53   #5
киянин
 Аватар для mob15a
IP:
Сообщений: 32,834
"Спасибок": 28,665
Очки репутации: 128,754
Мнения: 8019
Доп. информация
По умолчанию

Плиз убирайте за собой, после отдыха на природе! После вчерашних в местном леспарке горы мусора :(
___________
Настане такий час, коли один казатиме „Слава Україні!", а мільйони відповідатимуть „Героям слава!"
mob15a вне форума  
Сказавших "Спасибо!": 1 (показать список)
Ответить с цитированием Вверх
Старый 07.05.2014, 11:24   #6
Новичок
 Аватар для allroad
IP:
Сообщений: 16
"Спасибок": 2
Очки репутации: 0
Мнения:
Доп. информация
По умолчанию

На шомпури нанизується тільки мясо. Цибулю зазвичай або викидають, або хтось бере її додому (чий посуд), на другий день смажить її в скворідці з залишками шашлику або з яєчнею, тощо.


[/QUOTE]

а як на мене, то цибулька з шампура - це божественно)
та й їсти шашлик найкраще під червоне вино, особливо грузинське)
allroad вне форума  

Ответить с цитированием Вверх
Старый 07.05.2014, 11:52   #7
Основа форума
 Аватар для ad lib
IP:
Сообщений: 2,564
"Спасибок": 1,755
Очки репутации: 5,568
Мнения: 4076
Доп. информация
По умолчанию

Цитата:
Сообщение от mob15a Посмотреть сообщение
Плиз убирайте за собой, после отдыха на природе!
Совершенно верно, у меня слово "шашлык" ассоциируется с мусором, грязью и уничтожением природы.
ad lib вне форума  

Ответить с цитированием Вверх

Ответ

Метки
природа, шашлик

Опции темы
Опции просмотра

Ваши права в разделе

Смайлы Вкл.
[IMG] код Вкл.
HTML код Выкл.
Trackbacks are Выкл.
Pingbacks are Выкл.
Refbacks are Выкл.

Похожие темы
Тема Автор Раздел Ответов Последнее сообщение
Список "шашлычных мест" Киева. "Шашличні" місця в Києві. |bastard| Отдых в Киеве 73 03.12.2018 00:23
Клініка Весна-С |bastard| Врачи и клиники - отзывы 5 25.02.2013 23:21
ВЕСНА ПАТРИАРХА Leda Литературный форум 1 08.06.2011 05:38
Весна! Lewa Теревені 25 29.06.2008 16:50


Часовой пояс GMT +3, время: 04:07.


Работает на vBulletin® Версия форума 3.х.х. Copyright ©2000 - 2009, Jelsoft Enterprises Ltd.

© ForumKiev.com 2007 - 2020